Υλικά
1 κιλό κιµά µοσχαρίσιο
8 πατάτες µέτριες
1 κρεµµύδι ξερό
1 κονκασέ
1/2 κιλό αλεύρι
2 λίτρα γάλα
3 αυγά
τυρί κίτρινο τριµµένο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 κουτ. της σούπας κάππαρη
βούτυρο
µοσχοκάρυδο
πάπρικα
βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα βάζουµε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουµε να κάψει.
Σε αυτό σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι αφού προηγουµένως το έχουµε περάσει από τον τρίφτη του τυριού.
Προσθέτουµε τον κιµά και τον σοτάρουµε καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουµε το κονκασέ, το σκόρδο λιωµένο, λίγο µοσχοκάρυδο, λίγη πάπρικα, την κάππαρη, λίγο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουµε να βράσουν για 10 λεπτά.
Καθαρίζουµε τις πατάτες και τις βράζουµε σε σκέτο νερό. Όταν µαλακώσουν τις πολτοποιούµε προσθέτοντας λίγο αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας τυρί.
Αν ο κιµάς που έχουµε φτιάξει παραπάνω είναι στεγνός, προσθέτουµε στις πατάτες και λίγο γάλα.
Σε µια άλλη κατσαρόλα βάζουµε 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο και όταν αυτό λιώσει, ρίχνουµε το αλεύρι και το ανακατεύουµε συνεχώς µε µία σπάτουλα µέχρι να ξανθύνει ελαφρά.
Κατόπιν ρίχνουµε το γάλα, λίγο µοσχοκάρυδο, 5 κουταλιές της σούπας τυρί και τα ανακατεύουµε µε το σύρµα.
Όταν η µπεσαµέλ αρχίζει να δένει ρίχνουµε τα αυγά και συνεχίζουµε το ανακάτεµα -και το βράσιµο- έως ότου δέσει εντελώς.
Παίρνουµε ένα ταψί και το βουτυρώνουµε καλά. Κάτω κάτω στρώνουµε τον πουρέ οµοιόµορφα.
Από πάνω του στρώνουµε το µίγµα του κιµά και τέλος ρίχνουµε την µπεσαµέλ.
Πασπαλίζουµε µε τυρί και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθµούς έως ότου το φαγητό µας ροδίσει.
+ There are no comments
Add yours